Itu lah… T A R B I Y Y A H

ASSALAMUALAIKUM semua!!! Kaifa haluk? Miss me?? Teheeee… *hamek kauh kena baling ngan selipar jepun jiran sblh…* ok.. chill sikit sbb dah lma kot tak update blog… i dont know either ada org baca ke tak blog ni? Ok..main point please…

Baik lah… nak buat some quick update… (sbb update guna handset je ni…) psal tarbiyyah..

Dulu pernah terfikir… apasal lah akk ni asyik nak bash aku je? Yg lain xd yg wat salah ke? Asal turn aku, teruk lah kena bash (walhal takda teruk mana..sungguh daku mengada)! Terasa menyampah plak dgn akk tu.. maaf kak… tskk tskk… tapi…. sekarang… aku fikir semula… tak ptut aku fkir cmtu… tak patut aku rs cmtu… syukurlah ada yg nak tegur salah silap kita kn… sygnya Allah pd kita… Dia tak mahu kita lalai leka alpa hanyut dengan dunia… maka hadirlah mrk2 dengan izin-Nya utk mengingatkn kita… :’) manisnya kasih syg Allah kan? Rindu pd teguran mrk… pedas mmg pedas… hangat mmg hangat… tapi… itu lah… T A R B I Y Y A H

“Indeed reminder benefits the believer.” (Qur’an)

Ana istaqtu ilaikunna 😥

Pahit pd mulanya… sukar rsnya utk ditelan… perit!!! Tp pd akhirnya Allah beri kemanisan dgn menghadiahkn hamba-Nya yg berjaya menempuh mehnah-Nya dgn sabar… :’) subhanallah…

“Berjuang memang pahit kerana syurga itu manis.. Bukan sedikit mahar yang perlu di bayar… Bukan sedikit pedih yang ditagih…” -Sunnah Orang Berjuang, Hijjaz

P/s: mtk maaf lah kalu post ni berterabur… huhuu…

Ana ukhtukum fillah,
SMB
Bintulu, Sarawak
111113 | 0023 hours

Advertisements

Me and PLKN

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh!

Apa khabar iman?

Baik?

Mantop?

Atau……..

Semoga iman kita semua terus segar mekar menyubur bersama dakwah dan tarbiyyah…

Inshaa Allah… Biidznillah..

Lama sudah tak mencoret laman ini…

Kekeringan idea..

Baru beberapa hari pulang dari Kem Latihan Khidmat Negara Junaco Park Sibu…

Yeahh!! I am the chosen one!

But I only last for six days only….

Due to my health problems…

Here are the pics that I took when I was there….

Photo0040
Bas yang kitorang guna untuk ke sana…
Photo0042
My first meal (lunch) at the camp..
Photo0043
Lampu dekat tasik pun amek gak! Ok! Banyak tasik kat Junaco Park ni…
Photo0044
Ni lah Dorm saya!! BW5 utk Kump Bravo!!
Photo0045
Kem PLKN Junaco Park Sibu
Photo0053
Me and Suey Kong! My Ward-mate!!
Photo0051
Proses memindahkan barang ke ward! Evening view at Junaco Park..
Photo0050
Ma’assalamah my dorm, my bed, my closet……
Photo0049
Bermalam di ward selama 3 malam….
Photo0046
Banyaknya uniform!! Tinggal kenangan….
Photo0058
Nurul Amrina & Suey Kong – My ward-mate!
Photo0059
KEM PLKN JUNACO PARK SIBU
Photo0060
TAMAN SUMBER JUNACO PARK
Photo0062
A night before I go HOME!!!
Photo0063
The LAST day there….
Photo0064
Kolam Renang Bertaraf Olimpik here in Junaco Park National Service Camp!
Photo0065
Lotus !!!
Photo0066
Ma’assalamah Junaco Park National Service Camp!!!
Photo0067
Wirawati Nurul Farhana Wahap
Bravo 2026
30 March 2013-4 April 2013

It’s ok to “berangan” sekejap..

Last only 6 days…

Ma’assalam Junaco Park National Service Camp!!!!

See you….

Photo0068
And…… A day after…….

Alhamdulillah.. Now I’m home…

Inshaa Allah….

Deen’s “WIRAWATI” wanna-be….

One day… Inshaa Allah…..

Wassalam…

SMB

090113 | 2349 hours

Bintulu, Sarawak, Malaysia